takaisin    
 

Etusivulle
Vesihanke
Kyläsuunnitelma
Kylä- ja matkailu-
  hanke
Yhteystiedot

Tiedotteet

 

  

 

Kylä- ja matkailuhanke

Leppälahden kylä- ja matkailuhankkeen tavoitteena on rakentaa Leppälahteen venesatama, betoninen vesillelaskuluiska, huoltolaituri sekä laajentaa ja perusparantaa uimarantaa. Rakennettavat kohteet sijaitsevat Leppävedellä aivan Keitele-Päijänne kanavan läheisyydessä. Myös Palvajärvelle rakennetaan uima- ja veneranta. Talsanlammen vedenpinnan nostamisen ansiosta "pelastetaan" jo pahoin rehevöitynyt lampi.
 
Hankkeen ensisijaisina edunsaajina on alueen vakituinen väestö, loma–asukkaat sekä alueellinen palo- ja pelastustoimi. Varsinkin vesillelaskuluiskan ja huoltolaiturin valmistumisen myötä pystytään veneilyturvallisuutta parantamaan Leppävedellä ja osin myös Keitele-Päijänne kanavalla. Rakennettava venesatama tarjoaa suojaisia venepaikkoja alueen ihmisille ja loma-asukkaille sekä toimii tarvittaessa vierasvenesatamana. Uinti-, veneily- ja kalastusmahdollisuuksien paraneminen houkuttelevat alueelle enenevässä määrin myös kaupunkilaisia virkistäytymään luonnon helmassa ja nauttimaan paikallisista palveluista. Hankkeen ansiosta kaupungin ja maaseudun vuorovaikutus lisääntyy, koska jo nyt useat kaupunkilaiset nauttivat Leppälahden virkistäytymismahdollisuuksista.
 
Hankkeen avulla monipuolistetaan alueen vesistöjen virkistyskäyttömahdollisuuksia. Luontoon kohdistuvaa rasitusta, liikennettä ja rantautumista, pyritään vähentämään ohjaamalla ihmiset ”oikeisiin” kohteisiin. Merkittävä osa hankkeen rakentamistöistä tehdään paikallisin voimin talkootyönä.